-
ALİ GENÇ

ALİ GENÇ


YARIN 24 SAATLİK SAMİMİ İBADET VE PİŞMANLIKLA 80 YILLIK SEVAP KAZANMAK İSTEMEYEN VARMI?!

18 Mayıs 2020 - 01:55

“Her geceyi Kadir, Her gördüğünü Hızır bil” sözüyle atalarımız yüce dinimiz İslam’ın belirli zamanlar da veya belirli kişilere hürmetten ibaret olmadığını belirtmişlerdir.

 

 Gerçekten de Ezel ve Ebet Olan Mabudumuz tarafından kişinin İslam’a göre sorumluluk yaşına gelmesinden sonraki tüm hayatını dinimize göre belirlemesi, bu çerçevede en kıymet biçilmez zaman dilimlerinden olan Kadir gecesinin de yılın ayları ve günlerinden birisinin içine gizlendiği belirtilerek yılın 365 günü ve gecesinin tamamında Müslümanların kendilerini her zaman sanki Kadir Gecesindeymiş gibi Mevla’mızın yasaklarından kaçınmaları, emrettiği ibadetleri yapmalarının gerektiği belirtilmiş!!! 

 



YILIN HER HANGİ BİR GÜNÜ İÇİNDE OLAN KADİR GECESİNİN EN YÜKSEK İHTİMALİLE RAMAZAN AYININ 27. GECESİ İÇİNDE OLDUĞU ORTAK GÖRÜŞÜYLE HER RAMAZANIN 27 GECESİ İDRAK EDİLİR!

 



  Kadir gecesi ile ilgili olarak dini kaynaklarda verilen ortak bilgide “Kadir, sözlükte, hüküm, şeref, güç, yücelik gibi anlamlara gelir.



    Dini literatürde, "leyletü'l kadr" şeklinde Kur'an-i Kerim'in indirildiği gecenin adı olarak kullanılır.



    Aynı adı taşıyan Kur'an-i Kerim'in 97. Suresi olan Kadir süresi bu gecenin fazileti hakkında nazil olmuştur.



    Bu sürede yüce Allah (c.c.) şöyle buyurmaktadır. "Şüphesiz biz o Kur'an'ı Kadir gecesinde indirdik, Kadir Gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin, Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.



 Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de, iner. 

 O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir"

Görüldüğü üzere bu ayette, Kur'an-ı Kerim'in Kadir gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir.

 Hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğu, bin ayın ise içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bir süreyi ifade ettiği anlaşılmaktadır.

Kadir gecesi, yüce dinimiz İslam'ın en şerefli, en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir.



 Kadir gecesi İslam güneşinin Kuran meşalesinin dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir.     Bu gece kalbi Kuran nuru ve Peygamber müjdesiyle parlayan, alnı secde izleriyle nurlanan Müminler için af ve mağfiret gecesidir.!!!

 



BU GECE VE GÜNÜNÜN HER SANİYESİ NEFİS MUHASEBESİ,İBADETLER VE PİŞMANLIKLA GEÇİRİLMELİ!

 



    Ömrümüz olursa yarın(19 Mayıs Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece) kavuşacağımız  Kadir gecesi ile ilgili faziletleri yazmaya sayfamız yetmeyeceğinden tüm Müslümanların bu gecenin başlangıcı olan Salı akşamından başlayarak Çarşamba akşam Namazı çıkışına kadar sürecek olan zaman diliminde asgari olarak yapmaları gereken şeyler akıl sahipleri  için bellidir!!!



   Yine de bir din kardeşiniz olarak yapılması gerekenleri birkaç madde halinde arz etmek istiyorum.



   Kadir gecesinin olduğu akşam Namazından itibaren sabahın ilk ışıklarına kadar Mevla’mız tarafından gönderilen Meleklerinin ” Yok mu bu güzel zaman diliminden faydalanan” mealindeki çağrıya muhatap olarak İznillah Salı akşamı başlayarak Çarşamba akşamına kadarki tüm günahlarımızdan arınmamız ve o zaman diliminden sonraki zamana günahsız girebilmemiz için öncelikle Hakka karşı katkısız bir samimiyet gösterilmeli.



    Her Müslüman Rabbimiz tarafından bize bahşedilen sayısız ikramların sunulduğu bu gecede ve devamı olan günde öncelikle nefis muhasebesi yapmalı ve işlediği günahlarının bir daha işlememek üzere Mabudumuza ve kendimize söz vermeliyiz.



   Elimizden geldiğince baba dostlarımızı, yaşlıları, akrabalarımızı ve hastaları ziyaret ederek onların gönüllerini almalıyız.

  Şu anki Corona Virüs salgınında bire bir bunu yapamasak ta telefonla da olsa hal ve hatırlarını sormalı dua edip duaları alınabilir.



   Yolda, zorda kalanlara ,fakirlere ,garip ve gurebaya özelliklede bunlardan akraba ve komşularımız olanlara öncelik vererek  sıkıntılarını gidermek için elimizden gelen tüm maddi ve manevi imkanlarımız seferber etmeliyiz.

  Bilerek veya bilmeyerek haklarını yediğimiz kişileri bulup haklarını iade ederek kendilerinden af dilemeliyiz.



 Yarın akşam İftarımızı açtıktan sonra Akşam Namazı kıldıktan sonra Yatsı vaktinin girmesiyle ailemizin üyelerinin de katılımıyla  önce Yatsı Namazını ve ardından ise Teravih Namazını kılıp  ardından  tespih çekerek önemli bir sıkıntımız yok ise Sahura kadar bilen aile fertlerimizle birlikte Kuranı kerim okumalı, bilmeyenler ise mealini ve tefsirini okumanın yanında  en azından 1 günlük kaza Namazı kılmalıyız.



   Ve Rabbimizin münadilerinin belirttiği mükâfatından faydalanabilmek için samimi şekilde kendisine dua etmeliyiz.



   Tüm din kardeşlerimizle birlikte bu satırları yazan Mevla’mızın en edna kulununda ömrü yeter ise yarın akşam Namazından sonra kavuşacağımız bu güzel gecenin ve gündüzünün faziletlerinden hakkıyla faydalanması dileğiyle İslam âlemi olarak yarın ulaşacağımız Kadir gecesi mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.



 (!) Bu günkü yazımın ilk orta başlık altındaki paragrafı” https://www.ahaber.com.tr/gundem/2019/05/30/kadir-gecesi-faziletleri-nelerdir-kadir-gecesinde-ne-oldu” dan aldım. Emeği geçenlerden Mevla’mızın razı olmasını niyaz ederim. Ali Genç.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar