-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Bu üst geçitten kaç kişi geçecek?

10 Temmuz 2024 - 17:12

 Bazen bazı konularda yazmak istemiyorum, yazınca eleştiriyor anlamında anlaşıldığımız için bende normal vatandaş gibi es geçsem mi diyorum. Ama yazdığın konu bazen sevdiğine dokunsa da yazmak durumunda kalıyorsunuz, bunu böyle anlayın. 40 metrelik yol boyundaki alt geçidin makas çıkışına yaya üst geçidi yapılıyor. Yapılıyor yapılmasınada buradan kaç kişi geçecek merak ediyorum. Benim oturduğum binan 50 metre sağ tarafında bir üst geçit. Benim için çok iyi olur diye düşünmüştüm, ama hayal kırıklığına uğradım.
   
   Bu üst geçidin yerine Taşpınar Belediyesinin büyük otobüsü duruyordu buradan kaldırıldı. Kısaca bundan bahsedip konuya döneceğim çünkü birbiri ile bağlantılı. Otobüs Amaç apartmanı yanından geçen yolun üzerine yani apartmanın altına park ediliyor.
     
 Zannedersem defalarca Belediyeye şikayet edildi, bende dahil ilgilenen olmadı. Burası garaj ve durak değil, elbet de köye gidecek vatandaş burada birikiyor. Yediği içtiği elinde ne varsa buraya atıp gidiyor, belediye görevlileri görmezlikten geliyor.
     
Ne temizliği kardeşim ileri ki sokaklara girip temizliyorlar bu otobüsün durduğu yeri ve apartman önünü hiç görmüyorlar ve hatta gelmiyorlar bile. Bu otobüs buradan kaldırılsın burası garaj ve terminal değil konuyu iletmek istiyorum bilginize.
     
 Şimdi gelelim yaya geçidine ben bu yaya geçidin hemen köprünün üzerine yürüyen merdivenli yapılmasını isterdim. Ancak iki yüz metre ileriye yapıldı, ama bu üst geçit de yürüyen değil kendin yürüyeceksin, hayal kırıklığına uğradım.
     
Köprü bittiğinde biraz ilerisine oturup gözlemleyelim kaç kişi bu köprüden geçecek? Elektrikli yürüyen geçit olsa idi tam benim işime gelirdi, 66 yaşından sonra ben oraya zor çıkarım, yine bildiğim usulu kullanırım.
       
Sayın Dinçer başkan hangi çağda yaşıyoruz  kullanılmayacak bir üst geçide bu kadar para verip yaptırıyorsun. Söz verdim diye lüzumsuz masraf yapılmaz, yürüyen merdiven yapsa idin geçen olurdu diyelim inan günlük buradan 20 kişi geçmez bilgin olsun.
       
Makas da bir üst geçit var, kültür merkezi yanında bir geçit daha var. Sabahtan akşama kadar inceleyin 10 kişi geçmiyor. Yazık değil mi bu kadar masraf ve devletin parasına. Kimsenin geçmediği yere laf olsun diye göstermelik üst geçit yaptırmak israftır. Vatandaş geçecekse hizmet yaparsınız, yoksa bu göstermelikten başka bir şey olmaz.
     
Bu 40 metrelik yol üzerine yürüyerek geçilecek köprüden de kimse geçmeyecek ve amacına ulaşmayacaktır. Yapılan bunca masraf fuzuli yere harcanmış olacaktır. Eğer bunun yürüyene dönüşmesi varsa bitmeden dönüştürün çok eleştiri alacaksın.
   
  Bana göre en büyük yürüyen yaya merdiveni üst geçidin üzeridir. Ülkü kuru yemiş ile parkın girişi fevkalade buna uygundur. Eğer buraya bir yürüyen üst geçit yaparsanız eleştiri değil dua alırsınız. Burası içinse inanıyorum ki çok büyük eleştiri alacaksınız. İstersen şu haliyle bir görevli görevlendir vatandaşla görüşsün ne diyecek.

       Düzeltebiliyorsanız düzeltin, seçimde söz verdim diye gereksiz bu yaya geçidini yapmanın bir anlamı yok. Ben bir vatandaş olarak gördüklerimi sizlere iletiyorum, ama bunu size ileten hiç mi yetkiliniz yok? Fikir alışverişi ile yapılacak işler sağlam olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum