-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Haklı mı haksız mı eleştiriyorum bunu söyleyeceksin

22 Temmuz 2024 - 17:41

 Geçtiğimiz günlerde bir yazımda belirtmiştim, siyasi yaklaşımımda artık herkese aynı mesafedeyim demiştim. Evet aynı mesafeyi korumaya devam edeceğim. Tabi  senelerdir hatası, sevabı ile destek verdiğimiz Ak Parti iktidarını son dönemlerde biraz eleştirince baktım ki sitem edenler oluyor. Benim için önemli değil bu güne kadar hep iyi tarafını yazmaya çalıştım, ama kimse bana teşekkür etmedi. Sanki biz iktidarı methetmek için mecburmuşum şeklinde anlaşıldık.
       
Geçen hafta içi bir cenazeye katılmak için Somuncu Babaya gittim, biraz erken gittim, tanıdıklarla sohbet edelim diye. Bir yerde otururken bir tanıdık beni görünce doğru yanıma gelerek hoş beş ettikten sonra bana dedi ki;
     
 “ sen eskiden hep Ak Partiyi överken son dönemlerde eleştiriyorsun. Emekli maaşları nedeni ile senin maaşında mı yetersiz geliyor da eleştiriyorsun. Ne yapalım bende emekliyim, üç beş kuruş için memleketimizi mi satalım” diyerek beni eleştirdi.
   
  İnanın aslında yeni maaş zamları nedeni ile bir yazı yazmayacaktım, ama şimdi vacip oldu. Dedim ki, “ namus ve şerefin üzerine aldığın maaşla rahat geçinebiliyormusun, erkekçe söyle” dedim. Erkekçe söyleyemedi ve sus pus oldu. Çünkü haksızdı, haklı olsa konuşurdu.
   
  Evet ben emekli memurum, az çok devlet ne veriyorsa maaşımızı alıyoruz. Başımızı sokacak evimiz de var, eski bir de arabamız var. Kendi yağımız ile çok şey alamasakta karnımız doyuyor kimseye muhtaç değiliz.
     
Ha ev ve arabamı memur iken hem kira ödedim, hemde bunları alabildim. Şimdi karnımızı zor doyuruyoruz, bırakın ev araba almayı el açmadan geçinirsek ne ala bize. Her ay 3 kilo et, bir kilo sucuk, bir kilo pastırma, üç kilo kaşar peynir gibi şeyleri inanın hiç görmüyoruz.
   
 Ben az çok geçinip gidiyorum, okuyan çocuğumda yok, evim kirada değil. Hadi evi kirada olan ve bir çocuğu da okuyorsa bu adam ne yapsın. Daha önce yazmıştım çarşıda bir emekli memurumuz beni yakaladı “inanın utanmasam bir kaldırımda el açacak durumdayız” dedi.
       
Sadece emekli maaşı olan emekliler erkekçe söylesin kurban kesebildi mi? kahvaltısını 5-6 çeşit yiyecekle yiyebiliyor mu? Elbet de durumu iyi olan ve istediği gibi geçinen insanlar var, bunları sayısı ülke genelinde % 30 geçmez, onlar için her şey güzel ve hayat iyi.
     
 İktidarın yaptığı güzel şeyler yok mu elbette var, ama kötü tarafı yarıyı geçmiş durumda. Sayın Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ın ve bir çok üst düzey ağaların çocukları bu kadar parayı daha dün okuldan mezun olmuşken nereden aldılar katlar yatlar sahibi oldular?
     
Bir Türk Hava Yolları genel müdürü ne iş yapar da 1.200.000.000 bin lira maaş alır? Bu ve benzeri kişiler oturdukları yerde yönetim kurulu üyeliği yaparak ceplerini doldururlar. Eski vekil ve mdürlerden çoğu bir yerde yönetim kurulu üyeliği yaparak ekstra maaş alırlar.
       
Kardeşim emekli maaşları var yetmiyor mu bunlarında birde başka görevden maaş veriyorsun. Üke de o kadar arpalık gibi maaş alan kimseler var ki bunların haddi hesabı yok. Ama emekliye gelince ülkenin bütçesini bunlara vereceğinle keserek düzelteceksin.
   
  Emekli yaşı 65 olmuşken ne oldu da EYT çıkararak emekli sayısını 17 milyona çıkardın? Hani iktidarına mal olsa da ben EYT çıkarmam diyordun da neden çıkardın. Çünkü tekrar seçilebilmek için çalışandan ötürü 43 yaşına kadar insanları emekli ederek sayıyı artırdın.
     
 Şimdi daha neler neler var, ben bunları yazmayayım da neyi yazayım. İnanın benim emekli maaşı derdim yok. Ama banklarda oturan 12 bin lira alacak emekli var ki, bunların sorunlarını dile getirmeyelim mi? neden Temmuz ayında verdiğiniz zammın sadece 2 200 TL lafını ediyor diğerlerine verdiğinizi konuşmuyorsunuz? Bakın bunların acısını bu insanlar unutmaz, ne yaparsanız yapın ilk seçimde hesabınızı göreceklerdir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum