Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim okullarındaki test kitapları ve kırtasiye dedikoduları ile ilgili bir yazıyı kaleme almıştım. Ne hikmetse okullarımızda görev yapan bazı görüştüğüm öğretmen arkadaşlar konuya duyarlı olduklarını ve yerden göğe kadar haklı olduğumu söylerken, maalesef Eğitim kurumlarının üst seviyesinden en ufak ses yok. Bana değmeyen yılan bin yaşasın hesabından olayı kulak ardı mı ediyorlar? Yoksa yapılan bir araştırma varda henüz noktalanmadı mı?
Araştırmaya ne gerek var, bazı öğrenci velilerinden konuyu sorsalar neticeye varacakları kanaatindeyim. Yazdığım o yazıma henüz en ufak bir cevap da almış değilim. Konu ne safhada, ya da böyle bir olay yok mu deniyor.
O zaman sayın Valimizin bu test kitabı aldırma konusuna bir el atmalı. Kendilerine ziyarete gelen velilere sorsa konu netleşir. Kırtasiye konusu bile aynı durumda. İlle de falan yerden alacağınız işareti neyin nesi?
Efendim zorunlu değil alan alır almayan almaz diyerek işin işinden çıkamayız. Alan aldı almayan öğrenci aşağılık kompleksine kapılarak velisini sıkıştırdığını bilmeyen yoktur. Hem o günkü yazıma yorum yapan velileri de mi görmüyorlar?
Demek ki bu konu gerçekten de ciddi ki veliler sızlanıyor. Bazı velilerde söylenene göre okul idaresi ile kötü olup çocuğunun etkilenmesini istemediği için sessiz kalıyorlar. Çünkü onlarında üzerinde psikolojik baskı bulunmaktadır.
Benim burada asıl takıldığım, hangi kırtasiyeler ile bazı idareciler el altından ortak? Bunlar araştırılmalı, hatta bazı öğretmenlerden bu telkinler dinlenmeli. Yoksa herkes işin içinden sıyrılıp çıkar. O zaman bu yardımcı test kitaplarını öğrencilere kimler tavsiye ediyor?
Sınavlarda devletimizin ücretsiz dağıttığı ders kitapları okutulmuyor mu? O dağıtılan kitaplar ne işe yarıyor? Sınavlarda devletin öğrencilere verdiği kitapların dışında mı çocuklara soru hazırlanıyor da başka yardımcı kitaplar tavsiye ediliyor ben bunları soruyorum.
Bakın beyler daha önceleri Fetö örgüt elemanları bu rantı iyi yapıyordu. Kedilerinin hazırlayıp piyasaya sundukları kitapların alınmasını istiyorlardı. Hatta devletin kitaplarına bile kendi düşüncelerini koyuyorlardı. İki yıl olmasına rağmen Bakanlıktaki bu örgüt elemanları hala temizlenememiş olmalı ki, bazı kitaplar yeniden toplandı o kitaplar hala yok.
Bunun gibi yoksa okullarda hala bu düşünce rantları devam mı ediyor? İster istemez bunlar insanın aklına geliyor. Devlet Teok’u kaldırıyor, ama hala bizimkiler çocukları yarışa sokarak test kitabı aldırmaya çalışıyor.
Bakın bu gün ülke genelinde olduğu gibi her evde mutlaka birkaç çocuk okula gidiyor. Bu aileler sizlere değil Tayyip Erdoğan’a kızıyor. Hem de onun isminin altına sığınarak bir koltuk elde ediyorsunuz, sonrada ona zarar vermek için elinizde geleni yapıyorsunuz.
Bana bazı aileler Tayyip Bey bunları duymuyor mu diyenler oldu. Tayyip Bey nereden bilsin buradaki işgüzarların çocukları sıkıştırıp ticaret yaptıklarını. O zaman dürüst olacağız, düşüncenize zarar vermiyeceksiniz. Eğer veriyorsanız düşüncenize ihanet ediyorsunuzdur.
Kısacası bu yardımcı kitap ve kırtasiye zorlaması son bulmalı. Son bulana kadar ben konun takipçisi olmaya devam edeceğim. Benin kimseye karşı bir özel husumetim ve düşmanlığım yok. Belki Eğitim camiasında çok samimi olduğum dostlarım var. Milli Eğitim Müdürümüzden ve Vali Beyden bu konuya çözüm bulmalarını istiyorum. Kırtasiyeciler bile kendi aralarında dertliler. Konu detaylı araştırılmalı, bu konu kapanmalıdır.
YORUMLAR