-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Savaşmadan işgal edilen ülke haline geldik

15 Temmuz 2024 - 20:54

 Yazımın başlığını okuyunca bu da nereden çıktı demeyiniz, emin olun savaşmadan işgal edilen bir ülke halindeyiz. 25-30 yıl öncesi ile bu günü karşılaştırıyorum, ne adabımız kalmış, ne terbiyemiz ev ne ahlakımız kalmış. Erkekler inanın utanmasa çarşıda pazarda gezemeyecek duruma gelmiştir. Efendim biz Müslüman ülke imişiz, geçin orayı siz yüzde 80 altını bunun içerisinde tutamazsınız. Kim der biz bir Müslüman ülkeyiz diye? Batı bize fiilen batmadan içeriden kaleyi fethederek bizi savaşmadan teslim almıştır.

Örf ve adetlerimiz ile ilgili belli yaşın üzerindeki insanlarımız yeni nesle bir şey söylese hemen cevabını alıyorsunuz, “ o eskidendi” diye. Gençler mi büyükleri büyükler mi gençleri dinler hale geldik? Elbet de büyükler gençleri dinler hale geldik.

Bizim ilimiz güya muhafazakar bir il olmasına rağmen sokağa çıkın bir bakın, hanım kızlarımızın giyim ve kuşamlarını görün bakalım. Anne ve babalar bu giyim tarzlarına alışmış bir şey söyleyemiyor ve konuşamıyor bile. Birde daha sosyal illerin durumuna bakın.
Hele bizim kuşak ise hiç kabul edemediği bir durumda yaşıyoruz. İslamın ve ahlakımızın terbiyesi bu şekilde mi idi? Nasıl bir Müslümanız nasıl bir terbiye sahibi bir toplum olduk anlamış değilim. Ülkeyi bozmak ve terbiyesini dama asmak buna derler.

Efendim ülkede dini bir yanı ve tarafı olan iktidar var, dinimiz gelişiyor demeye gerek var mı? dinimiz ve inancımız en çok bu iktidar döneminde bozulduğu kanaatindeyim. Şu son 20 sene içerisinde bu kadar pervasızca yaşamı ben hiç görmedim, her şey mubah halinde.
Yüzde 80 derken bu kesimlerin içerisinde çocuklarına söz geçiren var mı? onlar her şeyi yapıp evlenecekleri zaman siz oraya gösteri için gelmiyor musunuz? Bunun aksini söyleyen erkekçe çıksın söylesin, çocuklar ne derse o olmuyor mu?

Gemçlerimizin cebinde biraz para, altında birde arabanız varsa, hele birde kız arkadaşı ne yapsın dünyanın olan bitenini. Dini ne yapsın, ahlakımızı, örf ve adetlerimiz onu hiç ilgilendirmiyor. Durumumuz ve günümüzün hali bu değil mi?

Kaç kişinin evinde seccade var, veya varsa namaz vaktinde yere seriliyor? Kaç kişinin evinde dini konular bahsediliyor veya konuşuluyor? Söylediğim gibi % 20 varsa var, yoksa oda yok. Bizi savaşsısca batı medeniyeti böyle bozdu.

Avrupa birliğine gireceğiz diye bu ülkeden zinayı suç olmaktan kaldıran bu iktidar değil mi? Aile mefhumunu ve birliğini bozan bu kanunun çıkarılması bir ülke için yeterli de artarda. Ne demek zinayı suç olmaktan çıkarmak hakim bundan dolayı ceza veremiyor.

Hemde kadın derse beni kocam taciz ediyor ve ben kendi isteğimle yaptım diye kocaya mahkeme kadının beyanı esas diye kocaya ceza veriyor. Nasıl bir ülke haline geldiğimiz görün istedim, nereden nereye geldik beyler.


Eskiden kadın erkek arasında bir saygı vardı, herkes birbiri ile rahat konuşamazdı. Ya şimdi her şey ortadan kalktı isteyen istediği gibi konuşuyor. Hatta kadın evli iken kaçtığı adamı yanına alarak kocasının karşısına gelerek rahat bir şekilde kaçtığını ve sevdiğini söylüyor.
Bende İmam Hatip Lisesi mezunuyum, o dönem bizler kız öğrencileri dahi görmezdik, şimdi ise başları açık ve rahat hareket ederde diğer okul öğrencilerini geçmiş vaziyetteler. Neymiş bu falan okul mezunu imiş diye iftihar ediyoruz.


Uzun lafın kısası bizi bozmak için topla tüfekle saldırmaya gerek yok. Batı bizi içten içe yavaş yavaş bozdu ve terbiyemiz kalmadı. Bunun aksini söyleyen ben Müslümanım demesin. Bir ülkenin ana değerleri ancak bu kadar bozulur, topa tüfeğe gerek yok. Biz İslamı müdafaa edip savunuyoruz diye kimse konuşmasın, islam falan savunulmuyor aksine her geçen gün bozuluyor. Yarın birde topla tüfekle savaş olursa rahat teslim oluruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum