-
ERDOĞAN KAYA

ERDOĞAN KAYA


Sözcü yazdı Alaboyun yalanladı

02 Ağustos 2024 - 14:51

Geçtiğimiz Çarşamba günü Sözcü gazetesinde bir haber yayınlandı, “ köpek zehrini AKP lilerin şirketi mi getirecek” başlığı yer alıyordu. Tabi bu arada ilimizde üç dönem Miilletvekilliği yapmış eski Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun’un ortak olduğu şirket hedef alınmıştı. Yakinen tanımam ve ailesini dahi yakinen bildiğim Alaboyun’un 15 yıllık vekilliği döneminde kendisine ve çevresine en ufak bir menfaat temin etmediğini biliyorum.
İlimizdeki seçmenlerde bunu yakinen bilirler ve hala Aksaray seçmeni nazarında iyi bir Milletvekili olarak bilinir. Dolayısı ile böyle bir haberi duyunca çok şaşırdım. Ancak ertesi günü Alaboyun bir cevap yayınlayarak gazete haberini yalanladı ve doğru olmadığını söyledi.

Sokak köpekleri için alınan önlem dahilinde yapılan haber ise hani çamur at izi kalsın babından yazılıyor. Sonra Alaboyun gazeteyi aradığında konunun bir şirket ismi ile karıştırıldığını bunu düzelteceklerini kendisine söylüyorlar. Ertesi günü ise yapılan itirazı tekzip ederek kendilerini yalanlıyorlar.

Tabi bunu ilk yayınladığında okuyanların hafızasında bu şekilde kalır. Sonra ise haberin değişmesini gören olur görmeyen olur. Bazende görünmez bir yere küçücük yayınlanırsa kimse görmez. Yani çamur at izi kalsın, düzelttim diye hukukunda önünü kapatırsın olay biter. Olmayan bir konuyu olmuş gibi yazarsın sonra düzeltsen ne olur düzeltmesen ne olur.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakan’ımız ve Aksaray Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun 8 yıl önce Tarım eski Bakanı Vahit Kirişci ve diğer milletvekili arkadaşlarıyla kurmuş oldukları NewBridge Danışmanlık Şirketini hedef alan Sözcü Gazetesi’ndeki haberle ilgili açıklamada bulunarak şunları söyledi.

Sözcü Gazetesi’nin 31.07.2024 tarihli gazetesinde “Köpek zehrini AKP’lilerin şirketi mi getirecek?” şeklinde bir haber yayınlandı. Haberin üzerine Geçmiş dönem Bakanlık ve milletvekilliği yapan Ali Rıza Alaboyun Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk ve haberi yapan Deniz Ayhan ile görüşerek konuya açıklık getirdiğini belirtti.

Alaboyun, Sözcü Gazetesi yetkililerinin NewBridge Danışmanlık Şirketi’ni Dubai merkezli ve Türkiye’de faaliyet gösteren Newbridge Pharmaceutical LLC firmasıyla karıştırmış olduklarını, bu durumdan dolayı üzgün olduklarını ve gerekli düzeltmeyi yapacaklarını kendisine ifade ettiklerini belirtti.

Alaboyun yaptığı açıklamada “Maalesef siyasetçiler ile ilgili asılsız ve çirkin haberlerin alıcısının fazla, bulaşıcılık etkisinin de çok çok hızlı” olduğuna vurgu yaptı.

Alaboyun, hiçbir şekilde mal ithalatı, ihracatı ve pazarlamasıyla ilgili bir faaliyet içerisinde olmadıklarını, uzun yıllara sâri özel sektör, kamu, siyaset ve yurt dışı tecrübelerini kamu yararı kapsamında ülke menfaati için kullanmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Bu bağlamda sektörel raporlar ile aylık ve haftalık olarak hazırladıkları İngilizce raporlar ile çözüm ortağı oldukları yabancı şirketlerin yatırımlarına yön verdiklerini dile getirdi.

Alaboyun ayrıca, NewBridge Danışmanlık Şirketinin ülkemizde bulunan yabancı yatırımcıların çözüm ortağı olarak çalıştığını bu sayede son 8 yılda 6 büyük yabancı yatırımcının ülkemizde yatırım yapmasına öncülük ettiklerine vurgu yaptı.

Görüldüğü üzere ilgi ve alakaları bulunmayan bir şirket ters bir yayıncı kuruluş tarafından karalanarak kötüleniyor. Bizde Sayın eski bakanımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum